2006: De allerlaatste eindrijm via het analoge net

Ingezonden rijm door luisteraar

Met ranzige toegift

Politie Amsterdam

Luister hier naar een selectie "doorsnee"meldingen zoals die vroeger voor alle geïnteresseerden via de scanner mee te luisteren waren.

Lokautokraak

Nog maar kort geleden was de TomTom erg populair bij veel automobilisten, maar ook bij bepaalde personen met minder goede bedoelingen. En als je er dan zomaar één in een auto laat zitten is de verleiding toch wel erg groot. De politie speelt hier het spelletje mee. Luister naar een geslaagde actie.

ME inzet bij Ajax huldiging

Het bijna een traditie geworden; relletjes na een huldiging van Ajax op het Leidseplein. Hier een opname van de onderlinge ME communicatie in de 172 MHz band. De “Whiskey” is de waterwerper waarmee het plein grondig wordt schoongeveegd.

Moordaanslag Theo Van Gogh (2004)

Dinsdagochtend 2 november 2004 werd Theo Van Gogh met een pistool onder vuur genomen en de keel doorgesneden. De dader vluchtte het Oosterpark in waar hij, na een schotenwisseling met de politie, kon worden aangehouden. Hier een kort fragment van de hectiek op de mobilofoon.

Ondersteunings Team Vervoer

Voor bestrijden en voorkomen van overlast en agressie in het openbaar vervoer werd een speciaal team opgericht bestaande uit regio- en spoorwegpolitie, GVB personeel, handhaving en beveiligers. In de analoge tijd was dit team te beluisteren op 467.1500 Mhz.

Overval posttrein (1985)

Een fragment uit 1985 van een overval op een posttrein van de NS tussen station Amsterdam Bijlmermeer en Abcoude. Onbekenden dwongen daar de trein te stoppen. Een fragment waarin ook de Rijkspolitie Abcoude en de heli van de AVD te horen is. De recherche van de district 7 van de A'damse politie neemt het onderzoek op zich.

ME ontruimingsdag (2006)

In 2006 stelt de kraakbeweging niet zoveel meer voor. Toch werd er af en toe nog wel stevig verzet geboden bij ontruimingsacties. Hier in de Bilderdijkstraat in maart 2006. De X-ray is een ME bus uitgerust met camera-apparatuur, de Romeo-00 de aanhoudingseenheden.

Rijmen

Het was op 5 december heel gewoon, te rijmen via de mobilofoon

Al vele jaren is dit een traditie, ook bij de Amsterdamse politie.

Luister hier naar wat rijmberichten.

Maandag 1 oktober 2007: Sluiten uit

Vanaf nu is het 'OVER EN UIT' en verstilt voor u het scannergeluid.

Het allerlaatste bericht via de analoge zender.

(Een etherpiraat neemt het daarna nog even over)

Overvallen posttrein bij Abcoude

Foto: ANP Historisch archief - 1985 - Cor Mulder

Ontruimingsdag maart 2006 - Bilderdijkstraat

Foto: Indymedia

Het HB via mobilofoon en Algemene Porto

Districtsportofoon IJtunnel en Lijnbaansgracht

De bereden politie in de Leidsestraat in Amsterdam.

Foto: ANP Historisch archief: 1985 - ARTHUR BASTIAANSE

Enkele meldingen voor het OTV (2006)

De koppeling met C2000 werkt nog niet helemaal goed