Politie Haaglanden & Zoetermeer

Het Haagse politiekorps heeft een aantal jaren gebruik gemaakt van een EDACS trunkingnetwerk. In het begin een ramp voor de scannerluisteraar vanwege het steeds verspringen van de frequenties tijdens een gesprek en de hinderlijke pieptonen. Maar met de UBC245 en UBC780xlt “trunktracker” scanners was dit netwerk toch weer uitstekend mee te luisteren tot de overgang naar C2000.

Hieronder een fragmentje via de mobilofoon over verward persoon bij de KNRM te Scheveningen en iemand meld een "walky talky" gevonden te hebben

Vroegah surveilleerde de Haagse politie “op stand”

Foto: politievoertuigen.nl - E. van Hengel

Surveillancevoertuig Gemeentepolitie Zoetermeer 1985.

Foto: police-car-photos.com

Gemeentepolitie Zoetermeer

Een oude opname van de in Zoetermeerse politie mobilofoon tijdens de jaarwisseling begin jaren 90, dus nog voor de regionalisering. Hierin zit ook een stukje communicatie via het INRAP net (Interlokaal Radionet Politie).

Luister hier naar een 5 december rijm; ook in Haaglanden een traditie

Voormalige minister van Binnenlandse zaken Remkes - mede verantwoordelijk voor de invoering van C2000 - neemt contact op met de Haagse meldkamer voor een testje. (opname uit 2005)

In de vroege ochtend van 10 november 2004 probeert een arrestatieteam in de Antheunisstraat verdachten aan te houden in verband met terrorisme-onderzoek. Verdachten gooien een handgranaat, waardoor een aantal politiemensen gewond raakt. Ook wordt er geschoten. De hele buurt wordt afgezet en uiteindelijk worden twee man aangehouden. De opname is van de meldkamer die assistentie moet verlenen wanneer de zaak uit de hand loopt.

Een niet alledaagse melding op de Haagse politie mobilofoon...

en nogal “pijnlijk” voor de betrokkene ;-)

Achtervolging op de A13, tijdens dit soort achtervolgingen zat elke scannerluisteraar op het puntje van zijn stoel...